روال کار اینگونه بود که این دو استاد زن، پس از پایان دورۀ آموزش، آموختههای خود را به دستههای خویش تعلیم میدادند و از آنان نیز موسیقیدانانی چون خویش تربیت میکردند. اما جز اینها افراد دیگری هم در فرآیند آموختن موسیقی زنان دخیل بودند و از آن جمله زنان متنفذ دربار.
ناصرالدین شاه به هنر نقاشی و طراحی علاقمند بود. چه در زمان ولایتعهدی که در تبریز سکونت و حکومت داشت( قسمتی از دوران ولیعهدی وی) و چه پس از آن که به تختگاه تهران مهاجرت کرد و بر اورنگ نادری تکیه زد، همواره نقاشی زبردست و شبیه سازی خوش ذوق بود.
هیئتی برای عذرخواهی از قتل گریبایدوف به دربار روسیه فرستاده شد و چون خود عباس میرزا بیمار بود پسرهفتمش خسرو میرزا را به سرکردگی این گروه دیپلماتیک برگزید و چون خودش در سفر همراه پسرش نبود؛ و به هرحال چون خسرومیرزا۱۶سال بیشتر نداشت و ممکن بود بی تجربه باشد میرزا تقی خان را همراه با پسرش فرستاد. و این اولین بار بود ک همان امیرکبیر خودمان به اولین صحنه ...
جنازه ناصرالدین شاه پس از ترورش در اردیبهشت ۱۲۷۵ (ذیالقعده ۱۳۱۳) نزدیک به یک سال در تابوت و حلبی محکم بسته شده و در تکیه دولت به امانت گذاشته شده بود. تا علی خان امینالدوله صدراعظم نشد کسی به خود زحمتِ تشییعِ جنازه را نداد!
شمس العماره یکی از بناهای مرتفع و مشخص و جالب تهران قدیم است. در سال 1282ق یعنی کمی بیش از طرح توسعه تهران، این بنا به دستور ناصرالدین شاه با مباشرت دوستعلی خان معیرالممالک در شرق ارگ تهران ساخته شد. شمس العماره اولین بنای پنج طبقه تهران است
بنا به گواهی متون و اسناد تاریخی بر جای مانده سال هایی از حکومت ناصرالدین شاه بعضا به دلایل جوی و آب و هوایی مردم ایران با خشکسالی هایی مرگ آور روربرو می گردیدند که گاه در این بین افردی از اقشار و گروه های مختلف با بر پایی مراسمی خاص در پی جمع آوری مبالغی جهت کمک به این افراد ضرر دیده بر می آمدند.
ناصرالدین شاه در میان پادشاهان ایران از این حیث که صاحب قلمی روان و بسیار نویس بود، به نظر یگانه است. اگر تمام نوشتههای موجود از پادشاهان ایران را یک کاسه کنند و به چاپ برسانند، در قبال مجموع نوشتههای دستخطی و مطبوع او (آنچه بر جای مانده و میشناسیم) صحبت کاه و کوه است.